پرتو بلاگ

كدام دانشگاه ها دانشجویان را حضوری پذیرش می كنند؟

كدام دانشگاه ها دانشجویان را حضوری پذیرش می كنند؟

به گزارش پرتوبلاگ همزمان با مجاز شدن پذیرش حضوری و فیزیكی دانشجویان در دانشگاه ها و موسسات آموزشی از امروز ۱۷ خرداد كه از جانب ستاد ملی مقابله با كرونا اعلام شد، اغلب دانشگاه های كشور ضمن تاكید بر ادامه روند ˮآموزش مجازیˮ دانشجویان؛ اعلام نمودند پذیرش حضوری صرفاً شامل دانشجویانی خواهد بود كه برای انجام رساله یا پروژه های تحقیقاتی نیازمند حضور در محیط های آزمایشگاهی و كارگاهی هستند.


به گزارش پرتوبلاگ به نقل از ایسنا، در پی اعلام ستاد ملی مقابله کرونا در خصوص پذیرش حضوری و فیزیکی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی از امروز، خیلی از این مراکز همچون دانشگاه های بزرگ ضمن تاکید بر ادامه آموزش مجازی دانشجویان به روش الکترونیکی و مجازی، اعلام نمودند پذیرش حضوری دانشجویان صرفاً شامل دانشجویان دکتری و گاه کارشناسی ارشد خواهد بود که برای انجام تحقیق یا رساله نیازمند حضور در آزمایشگاه ها یا کارگاه ها هستند. ازاین رو دانشجویان کارشناسی علاوه بر اینکه نیازی به حضور فیزیکی در محیط دانشگاه ندارند بلکه امتحانات آخر ترم اغلب این دانشجویان هم به صورت غیرحضوری و گاها با روش های صرفاً مجازی، ترکیبی و یا ارزیابی در طول ترم محاسبه می شود و صرفاً آزمون برخی دروس که عملی هستند به حضوری برگزار می شود.

دانشگاه خواجه نصیر
در همین راستا بر مبنای ارزیابی دانشگاه خواجه نصیر از اعضای هیات علمی در مورد نحوه برگزاری امتحانات آخر ترم نیم سالجاری دانشجویان، اغلب اساتید دانشکده های دانشگاه معتقد به ارزیابی غیر حضوری دانشجویان در نیم سالجاری بودند و تعداد کمی از این گروه از اعضای شورا اعتقاد دارند در صورت فراهم بودن امکانات، برگزاری آزمون حضوری در انتها نیم سال بهترین روش ارزیابی به خصوص در مقطع کارشناسی است.
نظرات اعضای هیات علمی دانشگاه خواجه نصیر در مورد نحوه برگزاری امتحانات آخر ترم دانشجویان در جلسه هیات رئیسه مشترک دانشگاه (با حضور روسای دانشکده ها) مورد بررسی قرار گرفت و معاونین آموزشی و دانشجویی دانشگاه ضمن بیان توضیحاتی در مورد امکانات و محدودیت های خوابگاهی دانشگاه تاکید نمودند که در شرایط جاری و یکی دو ماه آینده و با عنایت به پروتکل های بهداشتی، امکان سرویس دهی به دانشجویان کارشناسی در دانشگاه وجود ندارد و حداکثر به حدود یک چهارم دانشجویان کارشناسی ارشد غیر بومی می توان خدمات خوابگاهی عرضه کرد.
بر همین اساس، اغلب حاضرین شیوه مجازی و غیرحضوری را بهترین روش ارزیابی دانشجویان عنوان کردند. ازاین رو با عنایت به بررسی ها و رایزنی های انجام شده و به باعث مصوبه شورای آموزشی دانشگاه، ارزیابی دانشجویان در نیم سالجاری به شیوه غیر حضوری خواهد بود.
دانشگاه خواجه نصیر اعلام نمود: دانشکده ها باید ترتیبی اتخاذ کنند تا در زمان باقیمانده تا آخر امتحانات بر مبنای تقویم آموزشی (۲۲ تیرماه)، ارزیابی های لازم را با عنایت به محتوا و مقتضیات درسی یا دروس خود تکمیل کرده و نمرات دانشجویان را مطابق روال معمول و در مهلت مقرر در سامانه گلستان وارد کنند.
همینطور اساتید این دانشگاه باید روش و جزئیات لازم در مورد ارزیابی غیر حضوری خود در هر درس در نیمسال جاری را طی نامه ای به معاونت آموزشی دانشکده ارائه نمایند و تصمیم های مربوط به نحوه برگزاری دروس عملی هم به زودی به اطلاع خواهد رسید.

دانشگاه تهران
بر اعلام معاونت آموزشی دانشگاه تهران، امتحانات دروس مقطع کارشناسی به صورت حضوری و طبق تقویم آموزشی و برنامه زمانبندی اعلام شده برای هر درس، از تاریخ ۵ تیرماه برگزار می شود.

دانشجویان ساکن در استان های تهران، البرز و قم با حضور در دانشکده های خود در دانشگاه و دانشجویان ساکن در شهرستان ها با حضور در مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور استان های محل سکونت خود در آزمون های پایانی نیمسال شرکت خواهند کرد.

دانشگاه تهران اعلام نمود: انتخاب محل آزمون به عهده دانشجو است. سامانه مربوط به نحوه انتخاب محل آزمون و مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور، متعاقباً توسط مرکز فناوری اطلاعات دانشگاه اعلام خواهد شد.

پیرو بخشنامه های قبلی، امتحانات دروس مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری برای همه دانشجویان به صورت الکترونیکی برگزار می گردد. استاد هر درس مرجع ارزشیابی دانشجو در همان درس بوده و نسبت به ارزیابی و امتحانات پایانی اقدام خواهد نمود. در موارد خاص آزمون بعضی از دروس با تأیید معاونت آموزشی دانشکده و ستاد برگزاری آزمون های دانشگاه می تواند بر مبنای مفاد بند ۱ برگزار گردد.

همینطور آزمون آخر ترم دانشجویان خارجی که به کشور خود بازگشته اند، صرفا به صورت الکترونیکی برگزار می گردد و برای آن دسته از دانشجویان خارجی که در داخل کشور هستند، مطابق بندهای بالا صورت می پذیرد.

مرکز مدیریت دانش و یادگیری الکترونیکی دانشگاه اطلاعات لازم در مورد روش های آزمون های الکترونیکی و مستندات لازم برای برگزاری آزمون های الکترونیکی را به واحدها عرضه خواهد کرد.

معاونان آموزشی واحدها باید هماهنگی و برنامه ریزی لازم را برای برگزاری آزمون ها فراهم نمایند. در این راستا همراهی و مشارکت مدیران گروه های آموزشی و اعضای هیئت علمی برای برگزاری مطلوب آزمون های آخر نیمسال بیشتر از پیش مورد انتظار است".

دانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه تربیت مدرس هم اعلام نمود که با تصمیم ستاد بازگشایی دانشگاه، امکان برگزاری دروس عملی به صورت "حضوری" و "فشرده "در مرحله اول برای کلیه دانشجویان دکتری فراهم گشته است. کلیه کلاس های دروس نظری مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری تا آخر نیمسال جاری کماکان به صورت مجازی و از راه سامانه یادگیری ترکیبی دانشگاه (LMS) ادامه و اتمام خواهد یافت.
همینطور با هماهنگی معاونت دانشجویی دانشگاه مقرر شد تا ضمن رعایت کلیه پروتکل های بهداشتی و رعایت اصل حداقل تراکم حضور دانشجویان در خوابگاهها، کلاس های عملی به صورت محدود به مدت حداکثر ۳ هفته از تاریخ ۱۷ خرداد تا ۵ تیرماه ۱۳۹۹ برگزار گردد.
رعایت پروتکل ابلاغی مرکز بهداشت و درمان دانشگاه، در خصوص ضرورت بررسی سلامت دانشجویان، اعضای هیأت علمی و کارکنان بر مبنای راهنمای گام دوم مبارزه با بیماری کووید۱۹ وزارت بهداشت و تکمیل فرم های خوداظهاری سلامت دانشگاهیان در زمان بازگشایی دانشگاه و طول بازه زمانی برگزاری کلاس های عملی نیمسال دوم ۹۹-۱۳۹۸ ضروری می باشد. همینطور برنامه اسکان موقت دانشجویان در خوابگاهها با رعایت حداقل تراکم حضور ( ۱ نفر در هر اتاق ۲، ۳ و ۴ نفره و ۲ نفر در اتاق های بیشتر از ۶ نفره) پیشبینی شده است.
چنانچه در خوابگاهها نشانه ای از بروز علائم آلودگی به ویروس کرونا مشاهده شود، فرد مشکوک به بیماری و کلیه افراد در رابطه با وی بلافاصله قرنطینه خواهند شد.
دانشجویان بعد از اتمام دوره برگزاری کلاس های عملی تا تاریخ ۵ تیرماه لازم است بلافاصله خوابگاه را تخلیه نموده و به شهر محل سکونت خود بازگردند. همینطور دانشجویانی که به علل پزشکی، مخاطرات ناشی از مبتلا شدن یا احتمال آلودگی به ویروس و سایر علل موجه، امکان حضور در کلاس های عملی را ندارند، می توانند حداکثر تا آخر خرداد ۱۳۹۹ نسبت به ثبت درخواست حذف دروس عملی نیمسال جاری بعد از تأیید استاد درس، گروه آموزشی و معاون آموزشی دانشکده اقدام نمایند.
گفتنی است بعد از اتمام برنامه دانشجویان دکتری در مرحله اول، نحوه و زمان برگزاری کلاس های عملی دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد دانشکده ها متعاقبا اطلاع رسانی خواهد شد.

دانشگاه شهید بهشتی
بر مبنای اعلام دانشگاه شهید بهشتی، امتحانات آخر نیم سال دوم تحصیلی ۹۹-۹۸ این دانشگاه؛ با عنایت به زمان بندی اعلام شده معاونت آموزشی دانشگاه و بر مبنای برنامه امتحانی ثبت شده در سامانه گلستان، برای همه دروس (دروس نظری و دروس عملی که کلاس های آنها به صورت غیرحضوری تشکیل شده است) الزامی است.
در واقع امتحانات همه مقاطع تحصیلی به صورت غیرحضوری برگزار می گردد. بر مبنای مقررات آموزشی، استاد هر درس برگزار کننده امتحان و مرجع اصلی ارزشیابی دانشجویان در همان درس است. اگر همه دانشجویان یک کلاس درس متقاضی برگزاری امتحان حضوری باشند در صورت تایید استاد درس و موافقت شورای واحد، برگزاری امتحان به صورت حضوری، با رعایت تمامی پروتکل های بهداشتی و بدون عرضه خدمات دانشجویی، بلامانع است.
نحوه برگزاری امتحانات برای دانشجویان غیرایرانی همانند سایر دانشجویان است. درصورت عدم دسترسی به اینترنت مناسب، این قبیل دانشجویان می توانند بعد از بازگشت به دانشگاه، نسبت به حذف درس یا دروس خود اقدام نمایند.
لازم است امتحان آخر نیمسال برای تمامی دانشجویان یک درس، با یک شیوه یکسان صورت گیرد. استادان سوابق ارزشیابی درس را حفظ کنند به نحوی که در صورت لزوم، قابلیت رجوع و بررسی دوباره را داشته باشد.
همینطور استادان امتحانات غیرحضوری را مطابق با زمان برنامه امتحانی ثبت شده در سامانه گلستان شروع کنند و تعیین آخر زمان برگزاری امتحان (با در نظر گرفتن عدم وجود تلاقی با امتحانات بعدی، برای بعضی از دانشجویان) به عهده استاد درس باشد. تاکید می شود بازه مجاز مدت زمان برگزاری امتحانات دروسی که به صورت شفاهی یا پروژه ای برگـزار می شوند، از زمان شروع تا آخر امتحان، حداکثر ۵ روز اداری است.
بر این اساس برای برگزاری امتحان غیرحضوری به صورت شفاهی یا کتبی، سامانه آموزشی غیرحضوری برخط و سامانه درس افزار پیشنهاد می شود. با این وجود، استادان می توانند از سایر روش ها و سامانه های مجاز (ضمن اطلاع به مدیر گروه یا معاون آموزشی واحد) برای برگزاری امتحان استفاده کنند.
درمورد شیوه ارزشیابی و سامانه مـورد نظر بـرای برگزاری امتحانات آخر نیمسال، اطلاع رسانی بموقع، توسط استــاد درس به دانشجویان صورت گیرد و غیبت دانشجو در امتحان آخر نیم سال، تابع مقررات مندرج در دستورالعمل بررسی غیبت در امتحانات آخر نیمسال برای تمام دوره های تحصیلی است.
زمان ثبت نمرات برای دروس مقطع کارشناسی حداکثر ۱۰ روز اداری و برای دروس مقاطع تحصیلات تکمیلی حداکثر یک ماه پس از زمان برگزاری امتحان درس است. لازم است استـادان بعد از وارد نمودن نمرات هر درس، به مـدت سه روز (۷۲ ساعت) نسبت به بررسی اعتراضات احتمالی دانشجویان، اعمال تغییرات نهایی و قفل نمرات اقدام نمایند.
ضروریست مسئولین آموزش واحدها، حداکثر تا ۱۰ روز اداری بعد از قفل نمرات توسط استاد درس، نسبت به قفل نهایی نمرات اقدام نمایند.

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
دکتر محمد مهدی صدوقی با اشاره به اینکه آموزش حضوری دانشگاه بنا بر ابلاغیه وزارت بهداشت از تاریخ ۱۷ خردادماه اجرایی می شود، اظهار نمود: به دنبال برگزاری جلسات متعدد، تصمیم بر آن شد که آموزش حضوری در دانشگاه به صورت تدریجی از ۱۷ خردادماه آغاز شود و طبق برنامه ریزی انجام شده در هفته اول و یا دوم پذیرای دانشجویان ترم آخر و ماقبل آخر در سطوح دکتری، کارشناسی ارشد و کارشناسی خواهیم بود.
وی درباره دانشجویان دانشکده پزشکی توضیح داد: کارآموزانی که در بخش ها حضور دارند، طبق برنامه ریزی های انجام شده در دانشکده پزشکی، برای اوایل تیرماه به بخش هایی خواهند رفت که ریسک مبتلا شدن به کرونا در آنها پایین و از امنیت بالایی برخوردار می باشد. دانشجویان به بخش های عفونی و ریه که بیماران کرونایی در آنجا بستری هستند فرستاده نمی شوند و تنها در بخش هایی فعالیت می نمایند که ایمن باشد. همینطور دانشجویان ترم آخر و ماقبل آخر پرستاری که خدمت در عرصه خواهند داشت هم در بخش هایی حضور خواهند یافت که از نظر سرایت کرونا حداقل خطر را داشته باشند.
صدوقی با تاکید بر اینکه عمده دانشجویان همچنان باید آموزش مجازی را ادامه دهند، اظهار داشت: دروسی که قابلیت ارائه مجازی دارند همچنان برقرار خواهد بود، بخصوص برای دانشجویان ترم های یک تا چهار که عمده دروس آنها به صورت نظریه است.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اضافه کرد: فعلا دروس عملی ترم های اول تا سوم بازگشایی نمی شوند و در مورد ارائه دروس عملی این دسته از دانشجویان طی ماه های آینده یعنی تیر و مردادماه تصمیم گیری خواهد شد. بر این اساس اگر شرایط مناسب بود دانشجویان در دانشگاه حاضر می شوند و اگر باز هم شرایط مناسب نبود برگزاری دروس عملی به ترم های آینده موکول می شود. ازاین رو آموزش های نظریه به صورت مجازی ادامه خواهد داشت و آموزش های حضوری بیشتر برای دانشجویان ترم های آخر مقاطع مختلف که نزدیک به فارغ التحصیلی هستند و احتیاج به گذراندن واحدهای عملی دارند، از ۱۷ خرداد شروع می شود.
وی با اشاره به اینکه امکان دارد وضعیت دانشکده ها با یکدیگر تفاوت داشته باشد، خاطرنشان کرد: اختیاراتی هم به روسا و معاونان آموزشی دانشکده ها داده شده تا در زمینه تصمیم گیری های مقطعی اختیار داشته باشند.
وی با اشاره به وضعیت دانشکده دندانپزشکی که ریسک خطر بالایی دارد، اظهار داشت: در ارتباط با این دانشکده، هفته اول به آموزش اساتید، کارکنان و دانشجویان برای چگونگی رعایت اصول بهداشتی اختصاص می یابد و در هفته دوم هم دستیاران سال آخر در دانشکده حضور پیدا خواهند کرد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: به تدریج دانشجویان رشته ها و مقاطع مختلف در دانشکده ها همچون دانشکده دندانپزشکی حضور پیدا خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه در برخی از مقاطع، رشته ها و دانشکده ها آموزش مجازی حدودا تمام شده و دانشجویان در حال آمادگی برای برگزاری آزمون هستند، درباره نحوه برگزاری آزمون ها توضیح داد: عمده آزمون ها به صورت مجازی برگزار می شود، چونکه به حضور فیزیکی دانشجویان نیاز نیست.
دکتر صدوقی افزود: با عنایت به مشکلاتی مانند قطعی اینترنت و مواردی از این دست که امکان دارد در حین برگزاری آزمون برای دانشجویان اتفاق بیفتد، در شورای آموزشی دانشگاه این تصمیم گرفته شد که چنانچه برای گروه و یا دانشکده ای مشکلاتی در حین برگزاری آزمون الکترونیک پیش آمد، امکان برگزاری آزمون مجدد فراهم گردد. آزمون مجدد می تواند به صورت الکترونیک و یا به صورت حضوری صورت گیرد، چونکه امکان دارد تعداد کمی گرفتار این مشکلات شوند.
معاون آموزشی دانشگاه تصریح کرد: بازگشایی آموزش حضوری به صورت تدریجی خواهد بود تا نگرانی های دانشجویان و خانواده های آنان برطرف شود، چونکه ما هم ترجیح می دهیم دانشجویان عزیز در یک محیط ایمن آموزش ببینند.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره زمان آخر کلاس های حضوری در ترم جاری توضیح داد: زمان آخر ترم جاری، آخر تیرماه و برگزاری امتحانات هم تا ۱۵ مرداد خواهد بود، اما با عنایت به شرایط متفاوت در هر دانشکده، امکان دارد ترم تحصیلی در بعضی دانشکده ها مانند دندانپزشکی بیشتر طول بکشد و تا آخر مرداد و حتی آخر شهریورماه ادامه یابد.
وی با اشاره به اینکه امکان تحقق هر درخواستی از جانب دانشکده ها برای تسهیل شرایط دانشجویان فراهم است، اظهار داشت: دانشجویان در اینباره نگرانی نداشته باشند و امتحان دورسی که آخر یافته می تواند برگزار گردد و ترم برای دروسی که هنوز آموزش آنها آخر نیافته می تواند دو تا سه هفته بیشتر ادامه یابد.
معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی درباره حضور فیزیکی دانشجویان در دانشگاه از امروز ۱۷ خرداد به بعد توضیح داد: بیشتر دانشجویان ترم های آخر که در شرف فارغ التحصیلی هستند در کلاس های آموزش حضوری، حضور خواهند داشت و این تمهیدات دیده شده که کلاس های آنان برگزار گردد تا بتوانند هرچه سریعتر فارغ التحصیل شوند، اما فعلا الزامی برای حضور فیزیکی در کلاس های حضوری دیده نشده و طبق آئین نامه افراد می توانند دروس و یا ترم تحصیلی را حذف نمایند.
وی تصریح کرد: وضعیت ایمنی و سلامت کلاس ها ارزیابی می شود و درصورت رعایت این اصول، کلاس ها را ادامه خواهیم داد، اما در صورت بروز هرگونه مشکل، درباره آن باردیگر تصمیم گیری خواهیم کرد.

دانشگاه شریف
دکتر رشتچیان معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف به تشریح نحوه برگزاری امتحانات در نیم سال دوم تحصیلی دانشگاه شریف پرداخت و اظهار داشت: دانشجویان در مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی در این ترم به صورت غیر حضوری امتحان خواهند داد.
وی ادامه داد: علاوه بر برگزاری امتحانات به صورت مجازی، تا اطلاع ثانوی دفاع از رساله ها هم به صورت غیرحضوری برگزار می گردد.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شریف تصریح کرد: تابحال تعداد زیادی از آزمایشگاه ها و دروس کارگاهی به صورت ترکیبی غیرحضوری و حضوری برگزار می شد که این روال همچنان به صورت ترکیبی ادامه خواهد داشت.
دکتر رشتچیان در مورد وضعیت بازگشایی خوابگاه ها در روزهای امتحانات اظهار داشت: امکان بازگشایی خوابگاه های دانشجویی در زمان امتحانات وجود ندارد.
معاون آموزشی دانشگاه شریف در انتها اضافه کرد: دانشجویان تحصیلات تکمیلی برای انجام پروژه های تحقیقاتی، با رعایت پروتکل های بهداشتی می توانند در دانشگاه حضور یابند.
وی اظهار داشت: در واقع با عنایت به عدم امکان بازگشایی خوابگاه های دانشجویی درزمان برگزاری امتحانات (مبتنی بر پایش وضعیت فعلی گسترش بیماری، پیشبینی های موجود و توزیع استانی دانشجویان مقیم خوابگاه) و مشکلات رعایت کامل پروتکل های بهداشتی در صورت تجمع دانشجویان و ادامه بحران ناشی از این بیماری تا آینده نزدیک، ستاد جلوگیری از بیماری کرونای دانشگاه تصمیم گرفت امتحانات آخر نیم سال دروس نظری در نیم سالجاری در تمامی مقاطع تحصیلی به صورت غیر حضوری برگزارخواهند شد.

دانشگاه فردوسی مشهد

دانشگاه فردوسی مشهد هم در اطلاعیه ای از عدم برگزاری امتحانات به صورت "حضوری" اطلاع داد و اعلام کرد؛ پیرو مصوبات مورخ ۲ و ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۹ معاونت آموزشی دانشگاه فردوسی مشهد درمورد برگزاری آزمون پایانی (نحوه سنجش میزان یادگیری دانشجویان) به اطلاح می رساند آزمون دروس نظری در نیمسال جاری به شکل مجازی برگزار می گردد و به هیچ وجه آزمون حضوری برای دروس نظری در نیم سالجاری برگزار نخواهد شد.

دانشگاه علامه طباطبایی
معاونت آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی هم اعلام کرد؛ امتحانات آخر نیم سالجاری دانشجویان این دانشگاه به صورت کلی در همه رشته ها و دانشکده ها به صورت "مجازی" از تاریخ ۷ تیرماه آغاز خواهد شد و بر این اساس پیشبینی های لازم برای آن دسته از دانشجویان دارای شرایط خاص جسمی باشند مانند دانشجویان نابینا و یا دانشجویان دو امتحانی یا دانشجویانی که در همزمان دو رشته تحصیل می کنند، انجام شده است که جزئیات آن در هفته دوم خرداد ماه اعلام خواهد شد.
امتحانات دروس عملی این دانشگاه که حدود ۵ درصد دروس را شامل می شود، به دو شیوه برگزار می گردد. آزمون بعضی از دروس عملی از ۱۷ خرداد به صورت حضوری برگزار شده و مابقی هم در طول ترم بعد صورت خواهد گرفت، اما نمره آن درس در ترم جاری در کارنامه دانشجویان لحاظ می شود.

دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر محمدحسین پورغریب معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی تهران، ظرفیت خوابگاه ها و میزان آمادگی پذیرش دانشجویان را شرح داد و اظهار داشت: مجموع ظرفیت خوابگاه های دانشجویی دانشگاه ۳۴۰۰ دانشجو است و به طورمعمول سه هزار دانشجو در خوابگاه ها ساکن هستند.
همینطور در بحران کرونا حدود ۲۷۳ نفر در خوابگاه ها حضور داشتند و در فراخوانی که اعلام گردید ۹۰۰ دانشجو برای بازگشت به خوابگاه در روز شنبه ۱۷ خرداد اعلام آمادگی کردند. در نتیجه از امروز شنبه حدود ۲۲۰۰ دانشجو در خوابگاه ها خواهیم داشت.
همینطور دکتر امیر علی سهراب پور معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران از ارسال پیش نویسی در خصوص اعلام بازگشایی دانشکده ها و برگزاری آزمون­ های غیرحضوری و آنلاین به معاونین آموزشی دانشکده ها اطلاع داد و اظهار داشت: دانشکده ها باید نظرات و پیشنهادات خویش را در این خصوص اعلام کنند تا با در نظر گرفتن شرایط کلیه دانشکده ها ابلاغیه صادر شود.
وی افزود: در آزمون هایی که تعداد شرکت­ کنندگان آن محدود است می توان از آزمون­ه ای شفاهی و از راه نرم افزارهای مختلف بهره برد.
دکتر غیاثوندیان مدیر امور آموزشی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار داشت: عملیات بازگشایی دانشکده ها از ۱۷ خرداد صورت خواهد گرفت و دانشکده ها باید نظرات، پیشنهادات و چالش ها را به این امور جهت تنظیم و تدوین شیوه نامه های اجرایی که مقرر است مبنای کار قرار گیرد اعلام کنند.
دکتر عکاظی، معاون آموزشی دوره پزشکی عمومی دانشکده پزشکی در این خصوص اظهار داشت: با عنایت به این که زیر ساخت تکنولوژی برای احراز هویت دانشجویان آماده نیست، در برگزاری آزمون آنلاین احراز هویت دانشجویان بزرگترین چالش و دغدغه گروه ها و دانشکده ها است.
وی افزود: در این زمان ۹ امتحان از دانشجویان به صورت آنلاین گرفته شده است و در صورت عدم احراز هویت امکان استفاده از این نمرات در رتبه بندی وجود نخواهد داشت، وحدت رویه برای برگزاری آزمون ها در دانشگاه و در سطح دانشکده ها ضروری ست.
بعد از بحث و تبادل نظر مقرر شد آزمون های دوره نظریه به صورت غیر حضوری و آنلاین صورت گیرد در غیر اینصورت دانشکده ها می توانند با صلاحدید خود آزمون های مذکور را به صورت حضوری برگزار کنند.
دکتر غیاثوندیان مبحث اعلام نظر توصیفی در مورد نمره دانشجویان میهمان از شهرهای دیگر توسط استاد و یا گروه و اعلام نمره پاس در آن مقطع در دانشگاه مبدا را بیان کرد و اظهار داشت: اگر نمره آزمون دانشجویی بین ۱۰ تا ۱۲ باشد استاد و یا گروه می بایست نمره او را با ۱۲ پاس اعلام نماید و در صورتی که نمره ۱۲ به بالا بگیرند نمره اصلی آنها قید شود.


دانشگاه آزاد
بر مبنای اعلام ستاد آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی؛ امتحانات نیمسال دوم طی چهار هفته از تاریخ ۲۴ خرداد تا ۱۹ تیر برگزار می گردد. اصلاح برنامه امتحان بر اساس انتقال امتحانات تقویم قبل در هر روز به دو روز پی در پی در تقویم جدید انجام می شود.
تعداد جلسات برگزاری امتحانات در هر روز چهار نوبت و به شرح ذیل است: نوبت اول ساعت ۱۰-۸، نوبت دوم ساعت ۱۳-۱۱، نوبت سوم ساعت ۱۶-۱۴ و نوبت چهارم ساعت ۱۹-۱۷ برگزار می گردد.
برپایه بندهایی از این بخشنامه، به منظور پیشگیری از سفرهای بین شهری با اجرای طرح تعاون آزمون، دانشجویان فاقد منع آموزشی با ثبت نام در سایت azmoon99.iau.ac.ir (سایت مذکور از امروز شنبه ۱۷ خردادماه فعال است) و کسب موافقت از ستاد طرح تعاون آزمون می توانند در واحد محل زندگی خود آزمون دهند. همینطور امتحانات دوره دکتری تخصصی می تواند بر اساس آزمون شفاهی برخط به تشخیص استاد راهنما و هماهنگی با آموزش واحد برگزار گردد. در کلاس های تلفیقی از مقاطع ارشد و دکتری با لحاظ تعداد دانشجویان تا ۱۰ نفر بر اساس آخرین فهرست حضور و غیاب، امتحان به روش برشمرده شده مجاز است. ضبط آزمون شفاهی برخط لازم است.
در این بخشنامه آمده است که با عنایت به پراکندگی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و نظر به این که شیوع بیماری ناشی از ویروس کرونا در مناطق مختلف متفاوت می باشد، شروع به تحصیل دانشجویان، به ویژه کارآموزی در عرصه و مواردی که در عرصه های بالینی بیمارستانی برگزار می گردد به روسای استان ها تفویض تا با هماهنگی مقامات و مسئولین استانی منطقه صورت پذیرد. برای حضور دانشجویان بالینی از امروز با اولویت کارورزان و کارآموزان رشته های مختلف برنامه ریزی و اقدام گردد.
برای حضور دانشجویان رشته دندانپزشکی با اولویت دانشجویان مقطع دکتری تخصصی و دانشجویان سال آخر، برنامه ریزی شود و به نحوی اقدام گردد که آموزش سایر دانشجویان و انجام آموزش های عملی به خصوص در مواردی که مستلزم انجام کار درمانی با بیمار است به صورت گروهی و با رعایت پروتکل های بهداشتی و به نوبت در دانشگاه حضور یابند.
عرضه دروس عملی و آزمایشگاهی کلیه رشته ها در مواردی که مستلزم تماس با بیمار نیست در گروه های کوچک تر که امکان رعایت پروتکل های بهداشتی میسر باشد، صورت گیرد و برای مواردی که مستلزم کار با بیمار است به صورت گروهی و در نوبت های مختلف با حفظ و رعایت پروتکل های بهداشتی صورت پذیرد.
در ارتباط با کارآموزی دانشجویان رشته پزشکی با عنایت به اعلام قبلی وزارت بهداشت با استفاده حداکثری از امکانات آموزشی بخش درمانگاهی یا آموزش الکترونیک میزان بخش ها را می توان کم کرد تا زمان بین ۱۲۰-۱۰۵ روز جبران شود و سپس آموزش به صورت روال عادی با عنایت به شرایط روز ادامه یابد.
دانشجویان مقطع کارشناسی چنانچه بتوانند در مورد کارآموزی در عرصه از بیمارستان ها یا مراکز درمانی شهر محل سکونت خود که مورد تایید دانشکده است، پذیرش دریافت کنند، برگزاری کارآموزی با هماهنگی واحد مبدأ با واحد دانشگاهی شهر محل سکونت (جهت نظارت) بلامانع خواهد بود.

دانشگاه هنر
بر مبنای اعلام ستاد مدیریت بحران کرونا دانشگاه هنر؛ با عنایت به اجبار رعایت تمام پروتکل های بهداشتی در دانشگاه ها به جهت حفظ سلامت دانشجویان و اساتید، همچنان نحوه فعالیت آموزشی دانشجویان و اساتید دانشگاه بر مبنای روال فعلی (وفق شیوه نامه مصوب شورای آموزشی دانشگاه) و به صورت مجازی تا اتمام فرآیند آموزشی مربوطه ادامه یابد و کلاس های حضوری مورد نیاز هم بعد از رفع شیوع کرونادر زمان مناسب دیگری عرضه شوند.
همینطور در صورت ضرورت با هماهنگی استاد درس و دانشکده امکان حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه بدون امکانات خوابگاهی و تغذیه از امروز ۱۷ خرداد جهت رفع اشکال یا دریافت راهنمایی های مورد نیاز، با رعایت جمیع ضوابط بهداشتی و فاصله گذاری میسر است.
بر طبق این مصوبه و با عنایت به شرایط پیش آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا، ارزیابی های پایانی مدرسان از عملکرد دانشجویان در این نیم سال بعد از به انتها رسیدن مباحث درسی مربوطه و اعلام اتمام توسط مدرس کلاس، مطابق با تقویم مصوب جاری دانشگاه در بازه ی زمانی ۳۱ خرداد تا ۲۶ تیر ماه برگزار می شوند؛ بر این اساس مدرسان می توانند از این بازه چهار هفته ای برای جبران کلاس های عقب مانده هم استفاده کنند و ارزیابی های مربوطه را در روزهای پایانی این بازه به انجام برسانند.
طبق اعلام دانشگاه هنر، نحوه برگزاری آزمون های آخر نیم سال در این دانشگاه در نیم سالجاری مطابق با شیوه برگزاری کلاس ها، به صورت مجازی خواهد بود که می تواند با عنایت به نوع و ماهیت هر درس به تشخیص مدرس مربوطه بر مبنای حضور و فعالیت دانشجو در کلاس های مجازی، مشارکت در مباحث و پرسش و پاسخ های مجازی، حل بموقع تمرین های کلاسی، ارزیابی های مستمر طول نیم سال یا ارزیابی موردی آخر نیمسال به یکی از حالات زیر یا تلفیقی از آنها، به انجام برسد.
اجرای آزمون از راه سامانه آموزش مجازی دانشگاه، ارزیابی شفاهی از دانشجو به شیوه مجازی، ارزیابی بر اساس عملکرد دانشجو در طول نیم سال و عرضه تکلیف یا تمرین یا پروژه پایانی برای درس و دریافت آن توسط مدرس از راه مجازی به نحوی که اجرای آن توسط دانشجو، ناقض ضوابط بهداشتی و مقررات فاصله گذاری اجتماعی در رابطه با کرونا نباشد از روش های ارزیابی دانشجویان به حساب می آید.
همچنین با عنایت به شرایط فعلی استان تهران (مطابق با بیان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی) و عدم وجود شرایط مناسب جهت حضور کامل و تردد دانشجویان در خوابگاه ها و فضاهای آموزشی دانشگاه و با توجه به آنکه برگزاری آزمون حضوری در شرایط موجود میسر نیست؛ روش اصلی برگزاری آزمون ها یا ارزیابی های آخر نیم سالجاری از دانشجویان به شیوه مجازی اعلام می شود؛ ازاین رو چنانچه مدرسی با عنایت به نوع درس و مباحث مربوطه، برگزاری آزمون کتبی را لازم بداند، وفق اعلام آنها آزمون کتبی در شرایط مناسب و بعد از رفع انتشار کرونا (سفید شدن وضعیت در استان تهران) برنامه ریزی و متعاقب اطلاع رسانی به دانشجویان کلاس مربوطه در ماه های آینده برگزار می شود.

دانشگاه علم و فرهنگ
بر مبنای اعلام دانشگاه علم و فرهنگ؛ استاد هر درس مرجع ارزیابی دانشجو در آن درس است در صورتیکه اساتید پیشرفت تحصیلی دانشجویان را به صورت مستمر در طول نیم سالجاری و با استفاده از امکانات فضای مجازی مورد ارزیابی قرار ‏دهند، نیازی به برگزاری امتحانات آخر نیم سال تحصیلی در آن درس نخواهد بود.
همینطور ارزیابی نهایی دانشجو از روش‏ های مختلف صورت گیرد تا تصویر معتبرتری از میزان و کیفیت یادگیری دانشجو در اختیار استاد قرار دهد. بعضی از فعالیتهای دانشجو در طول نیم سال تحصیلی که می‏ تواند برای نمره نهایی مورد استفاده قرار گیرد.
دانشگاه علم و فرهنگ تاکید کرد؛ حضور و فعالیت در کلاس بخصوص مشارکت در بحث‏ ها و پرسش و پاسخ‏ های کلاسی است، همینطور حل تمرین‏ های کلاسی و ارائه بموقع آنها، پروژه پژوهشی نیمسال (مشروط به این که قابلیت اجرا در شرایط ویژه کنونی را داشته باشد)، ارزیابی شفاهی، شامل پرسش و پاسخ در طول و در انتها نیمسال به صورت جداگانه برای هر دانشجو، برگزاری آزمون‏ های چندگزینه‏‎ای غیرحضوری در چارچوب پروتکل مشخص که در آن به امنیت آزمون توجه شده باشد از دیگر شرایط حضور در دانشگاه است.
در صورت عدم منع برای برگزاری آزمون حضوری از جانب ستاد ملّی مبارزه با کرونا و تشخیص استاد درس در خصوص اجبار به برگزاری آزمون پایانی به شیوه حضوری، ضمن تاکید بر رعایت پروتکل‏ های بهداشتی، امتحانات به صورت حضوری و بر مبنای تقویم اعلامی برگزار خواهد شد؛ ولی در صورت عدم برگزاری امتحان حضوری، نمره درس یا دروس به صورت ناتمام درج خواهد شد.
عدم شرکت دانشجو در ارزشیابی در تاریخ و ساعت اعلام شده، به منزله غیبت در جلسه امتحان است و در صورت برگزاری امتحانات آخر نیمسال تحصیلی به صورت حضوری، استاد درس موظف به حضور در جلسه امتحان مربوط است.
چنانچه استاد درس یا دروس، پیش از تاریخ اعلام شده در برنامه امتحانات، نسبت به ارزشیابی دانشجویان اقدام نموده باشد، نیازی به برگزاری امتحان حضوری در آن درس یا دروس نیست. در این صورت اساتید موظفند نمرات دانشجویان را مطابق روال معمول، در سامانه جامع آموزشی دانشگاه (سیستم گلستان) وارد کنند.
در صورت عدم منع برای برگزاری آزمون حضوری از جانب ستاد ملّی مبارزه با کرونا، امکان برگزاری امتحانات آخر ترم در مراکز آموزشی جهاددانشگاهی استان محل زندگی دانشجویان در سرتاسر کشور فراهم خواهد شد. در این حالت لازم است اقدامات زیر انجام شود:

دانشگاه خوارزمی
معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه خوارزمی با انتشار اطلاعیه ای تاکید کرد؛ پیرو اطلاعیه ستاد ملی مقابله با کرونای کشور در خصوص امکان حضور دانشجویان کارشناسی یا کارشناسی ارشد از ۱۷ خردادماه، به اطلاع دانشجویان می رساند کماکان کلاس های نیم سالجاری برای کلیه مقاطع تحصیلی به صورت "غیر حضوری" برگزار می شود.
در این اطلاعیه آمده است: حضور آن دسته از دانشجویان کارشناسی ارشد از ۱۷ خرداد در دانشگاه خوارزمی مقدور است که در مرحله انجام رساله باشند.

دانشگاه علمی کاربردی
دکتر مختار جلالی معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی هم ضمن ابلاغ دستوالعمل جدید فعالیتهای آموزشی این دانشگاه، ضمن اشاره به شیوع کرونا و لزوم هماهنگی کامل با ستاد استانی مقابله با کرونا و اهتمام بیشتر از پیش جهت تداوم برنامه های آموزشی، اظهار داشت: بازه زمانی ویرایش انتخاب واحد دانشجویان این دانشگاه از تاریخ ۱۷ تا ۲۳ خردادماه سالجاری به مدت یک هفته تمدید شده و مراکز آموزشی این دانشگاه موظف به بررسی رعایت الزامات آموزشی در انتخاب واحد هستند.
وی بیان نمود: بازگشائی کلاس ­های حضوری و ادامه همه کلاس های دانشگاه جامع علمی کاربردی(اعم از نظری و عملی) با اتخاذ تمهیدات لازم و رعایت کلیه دستورالعمل های بهداشتی از امروز ۱۷ خرداد با هماهنگی ستاد استانی به صورت حضوری خواهد بود.
وی عنوان کرد: همه امتحانات دانشگاه جامع علمی کاربردی صرفا به صورت حضوری برگزار می شود و برنامه برگزاری آزمون متمرکز برای دروس تعیین شده نیم سالجاری هم در هفته پایانی امتحانات ابلاغ خواهد گردید.
معاون آموزشی دانشگاه جامع علمی کاربردی اظهار داشت: با عنایت به تغییر شرایط، بازگشائی مراکز آموزشی، جابجائی برنامه زمانی برگزاری آزمون های ورودی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی توسط سازمان سنجش آموزش کشور و همینطور در پاسخ به انتظارت و درخواست های واصله، بازه زمانی امتحانات نیمسال دوم ۹۹-۹۸ با لحاظ میزان پوشش سرفصل دروس و برگزاری کلاس های درسی، با نظر روسای واحدهای استانی این دانشگاه از تاریخ ۲۱ تیرماه تا ۱۷ مردادماه سالجاری (به استثناء زمان­های ابلاغی سازمان سنجش برای برگزاری آزمون­ های تحصیلات تکمیلی در ایام پنج­شنبه مورخ ۲۶ تیر، پنج شنبه و جمعه دوم و سوم مرداد و رعایت پروتکل های بهداشتی بخصوص فاصله گذاری اجتماعی خواهد بود.
وی افزود: با عنایت به شرایط نسبتاً مناسب کنترل بیماری کرونا و برگزاری قابل قبول دروس در ترم جاری و به منظور مساعدت با درخواست مراکز آموزشی و رعایت وضعیت تحصیلی دانشجویان، درصورت امکان برگزاری دروس به صورت حضوری و تأیید امکان برگزاری دوره تابستان توسط روسای واحد استانی دانشگاه جامع علمی کاربردی و با هماهنگی ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا، محدودیت عرضه واحد در دوره تابستان ۹۹-۹۸ لغو و دانشجویان متقاضی در هر استان می توانند برپایه قوانین و مقررات آموزشی و سرفصل دروس، نسبت به انتخاب واحد در دوره تابستان مذکور برابر مقررات جاری و تقویم آموزشی زیر اقدام نمایند.

دانشگاه پیام نور
دکتر زمانی رئیس دانشگاه پیام نور هم تصریح کرد: نخستین بار است که آزمون های آخر نیم سال این دانشگاه از حالت متمرکز و سراسری خارج می شود، از آنجائیکه نمی دانیم تا زمان برگزاری امتحانات چه تعداد از استان ها در وضعیت سفید خواهند بود، امتحانات آخر نیم سالجاری به صورت غیرمتمرکز و غیرحضوری با محوریت مراکز دانشگاه پیام نور در سرتاسر کشور و اساتید دروس برگزار می گردد.
وی با بیان این که تأمین سلامت روانی و جسمی دانشجویان و ایجاد فضای بی دغدغه و با امنیت خاطر برای برگزاری امتحانات در اولویت قرار دارد، اضافه کرد: دانشگاه پیام نور در جهت پروتکل های ستاد ملی مقابله با کرونا تلاش می کند هماهنگی ها را مطابق تقویم آموزشی انجام دهد تا دانشجویان در زمان مقرر امتحانات خویش را بر مبنای ارزشیابی های استاد در چارچوب آزمون الکترونیکی و یا سایر روش های ارزشیابی بگذرانند.
رئیس دانشگاه پیام نور تصریح کرد: تقویم آموزشی این دانشگاه به هیچ عنوان تغییر نمی کند و آزمون ها دقیقا مطابق با جدول زمان بندی آزمون ها به نحوی که ذکر شد، برگزار می گردد.
زمانی همینطور از برگزاری ترم تابستان مطابق با تقویم آموزشی به صورت الکترونیکی اطلاع داد و اظهار داشت: در صورت ادامه شیوع بیماری و خطر ابتلای دانشجویان عرضه دروس نظری در ترم تابستان هم به صورت الکترونیکی بوده و دروس عملی به محض اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا و بدون محدودیت زمانی برای دانشجویان ارائه می شود.

دانشگاه علم و صنعت
دانشگاه علم و صنعت هم در این حوزه اعلام نمود که امتحانات آخر ترم نیم سال دوم تحصیلی ۹۹-۹۸ در کلیه مقاطع و همه دوره ها (روزانه، نوبت دوم، پردیس و مجازی) از روز شنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۹، مطابق برنامه اعلامی از جانب معاونت آموزشی دانشگاه، به صورت غیر حضوری برگزار گردد.




منبع:

1399/03/17
23:20:33
5.0 / 5
1777
تگهای خبر: آنلاین , اطلاعات , الكترونیك , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۴
پرتو بلاگ Parto Blog