پرتو بلاگ
در شرایط آزمایشگاهی ثابت شد؛

بهبود عملكرد كبد با تولید ساختار سه بعدی سلولهای كبد

بهبود عملكرد كبد با تولید ساختار سه بعدی سلولهای كبد

به گزارش پرتوبلاگ محققان كشور موفق به تولید ساختاری سه بعدی از سلول های كبدی به منظور بهبود بخشیدن به عملكرد آنها در شرایط آزمایشگاهی و در بدن موجود زنده شدند.



به گزارش پرتوبلاگ به نقل از مهر، ضایعات کبدی یکی از علل مهم مرگ و میر در جهان است که پیوند کبد درمان قطعی آن به حساب می آید. مدتی است که سلول درمانی و مهندسی بافت بعنوان یک درمان جایگزین برای پیوند عضو مطرح است.
با وجود آنکه سلول درمانی بعنوان یک درمان جایگزین برای بهبود ضایعات کبدی موفقیت اندکی داشته، مهندسی بافت کبد موفقیت بیشتری در درمان این بیماری کسب کرده است.
با هدف تولید ساختاری مشابه بافت کبد، محققان کشور توانستند از هم کشتی سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان، سلول های اندوتلیال بندناف و یک رده سلول کبدی (Huh۷) بر بستری از ماتریکس خارج سلولی استخراج شده از کبد، ساختاری سه بعدی ایجاد کردند و آنرا مورد بررسی قرار دادند.
نتایج این پژوهش که در مجله بین المللی Stem Cells and Development به چاپ رسیده است، نشان داد، بیان ژن های مربوط به کبد در این ساختار به شکل مفهوم داری افزایش می یابد. همینطور کارکردهای کبد مانند ترشح آلبومین و فیبرینوژن، تولید اوره و القای سیتوکروم ها در ساختار سه بعدی بوجود آمده بیشتر از حالت کنترل بود.
به علاوه پیوند این ساختار به حیوان مدل آزمایشگاهی مبتلا به ضایعات کبدی منجر به بهبود وضعیت حیوان و تولید آلبومین انسانی در بدن آن شد.
روی هم رفته نتایج این پژوهش نشان داد از تولید این ساختار سه بعدی می توان بعنوان یک الگوی مناسب جهت بهبود بخشیدن به کارکرد سلول های کبدی در شرایط آزمایشگاهی و در بدن شخص دریافت کننده پیوند بهره برد.
فاطمه نوبخت لاهرود، مونا ساحلی، دکتر عباس پیریایی و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی کرمان و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی محققین این پروژه بودند.

1399/04/27
12:03:01
5.0 / 5
1510
تگهای خبر: پروژه , پزشكی , پژوهش , جهان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
پرتو بلاگ Parto Blog