پرتو بلاگ

سنسوری که آفت کش های خطرناک را شناسایی می کند

سنسوری که آفت کش های خطرناک را شناسایی می کند

پرتوبلاگ: پژوهشگران برزیلی سنسوری ابداع نموده اند که به پوست میوه ها و سبزیجات می چسبد تا آنها را برای وجود آفت کش های خطرناک کنترل کند.


به گزارش پرتوبلاگ به نقل از اینترستینگ انجیرینگ، این سنسور از استات سلولز تولید شده که یک ماده گیاهی زیست تجزیه پذیر و حافظ محیط زیست است. در حالی که جهان با چالش هایی مانند کمبود مواد غذایی و مشکلات بهداشتی مربوط به استفاده بیش از اندازه مواد شیمیایی در عرصه کشاورزی روبرو است، دستگاه مذکور می تواند به تضمین ایمنی محصولات خوراکی کمک نماید. بطور معمول آفت کش ها برای افزایش تولید محصول به کار می روند و روی گیاهان اسپری می شوند اما فقط نیمی از مقدار آفت کش به کاررفته به هدف مورد نظر می رسند. بقیه آن از خاک، آب و مواد غذایی سردر می آورد و بوسیله تماس پوستی، استنشاق یا هضم به خطری برای سلامت انسان تبدیل می شود. روش های فعلی کنترل آفت کش ها بر طبق مهارتهای دقیق کروماتوگرافی مبتنی است که محدودیت های مختلفی همچون نیاز به آماده سازی نمونه، تجهیزات گرانقیمت، پرسنل ماهر، مدت زمان طولانی تحلیل و عدم قابلیت حرکت دادن، دارد. پسماند سمی که توسط محلول های ارگانیک تولید می شوند نیز یکی دیگر از نگرانی های کارشناسان محیط زیست است. پائولو آگوستو ریموندو پریرا مولف ارشد پژوهش در انستیتو فیزیک سائو کارلوس می گوید: ابداع ما یک روش جایگزین بهتر ارائه می کند و در حقیقت یک سنسور الکتروشیمیایی است که مزایای فراوانی دارد و علاوه بر کم هزینه بودن، قادر به شناسایی سریع مواد سمی، اندازه کوچک، تولید راحت و استفاده آسان، قابلیت گزینش بالا و ردیابی آفت کش در محل است. این ابزار را می توان بطور مستقیم روی سطح میوه ها، سبزیجات یا برگ ها به کار برد. بنابراین آنرا گجت پوشیدنی گیاه می نامیم. پژوهشگران این سنسور را در محیط آزمایشی به کار بردند. آنها محلولی از کاربندازیم ( ماده قارچ کش، پاراکوات و علف کش) را روی کاهو و گوجه فرنگی اسپری کردند. پاراکوات به علت تاثیرات منفی بر انسان ها از سال ۲۰۰۳ میلادی در اتحادیه اروپا ممنوع می باشد، اما هنوز در برزیل استفاده می شود. در مرحله بعد سنسور روی کاهو و گوجه فرنگی ها قرار گرفت و نتایج حاکی از سطح تشخیص مشابهی با پلی اتیلن ترفتالات (رایج ترین ماده حسگر) بود. پژوهشگران همین طور تاثیرگذاری شستن و آب کشیدن سبزیجات با آب به مدت دوساعت را برای از بین بردن رسوبات آفت کش ها بررسی کردند. آنها متوجه شدند فقط ۴۰ درصد کاربندازیم و ۶۰ درصد پاراکوات از کاهو و ۶۴ درصد از گوجه فرنگی ها حذف گردیده است. بگفته پژوهشگران روش های شستن و آب کشیدن برای از بین بردن رسوب آفت کش کافی نیست و حداقل ۱۰ درصد این مواد روی پوست یا برگ های گیاهان باقی می ماند.


منبع:

1402/11/15
23:11:59
5.0 / 5
271
تگهای خبر: پژوهش , پژوهشگر , جهان , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
پرتو بلاگ Parto Blog