پرتو بلاگ
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی:

استاد و دانشجو دو مولفه مهم آموزش هستند

استاد و دانشجو دو مولفه مهم آموزش هستند

به گزارش پرتوبلاگ، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه مولفه های مختلفی در آموزش نقش دارند، اشاره کرد: این مولفه ها مانند اجزای خودرو هستند و در کنار یکدیگر، امر آموزش را پیش می برند. دو مولفه ˮ استادˮ وˮدانشجوˮ  نسبت به سایر مولفه ها اثرگذارتر هستند. اگر مولفه های دانشجو و استاد وجود نداشته باشد، عنصر پیشرقت محقق نمی گردد. گواه این مدعا، تعدادی از دانشکده ها با ساختمان های قدیمی هستند که با وجود قدمت، منبع و مرجع به حساب می آیند.


به گزارش پرتوبلاگ به نقل از ایسنا، دکتر بهرام عین الهی در آیین افتتاحیه طرح های دانشجویی و فرهنگی ۲۰ دانشگاه علوم پزشکی که امروز در کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، اشاره کرد: ایام ماه رجب را سپری می نماییم و بخاطر تیمن این ماه، طرح ها را در این دوران افتتاح می نماییم.
وی افزود: پیش بردن امور در این روزها مشکل است. مسئولان دانشگاه ها با سختی های فراوان توانستند با سختی هایی مراکز فرهنگی و خوابگاه ها را ایجاد کنند. ساخت مراکز فرهنگی و خوابگاه ها ساده نیست و دوندگی می خواهد.
وزیر بهداشت با اعلان اینکه با بهره گرفتن از مدیران جهادی توانسته ایم اقدامات موثری در زمینه راه اندازی مراکز فرهنگی انجام دهیم، اشاره کرد: مدیران جهادی و انقلابی برای رفع مسئولیت کار نمی کنند بلکه با دلسوزی امور را پیش می برند. ۲۸ هزار تخت خوابگاهی، ۱۶ خوابگاه یک نمازخانه و ۴ سلف سرویس راه اندازی شده است.
دکتر عین الهی با اعلان اینکه تاریخ انقلاب اسلامی، تاریخ پرباری است، توضیح داد: این تاریخ پرافتخار را باید برای نسل جوان تبین نماییم. نسل جوان از این تاریخ ابی اطلاع ست و دشمن به شکل مختلف اهتمام در تغییر این تاریخ دارد. ما باید تاریخ انقلاب را برای نسل جوان بازگو نماییم.
وی درباره ی دستاوردهای حوزه سلامت اظهار داشت: حوزه سلامت، یکی از مهم ترین و برجسته ترین دستاوردهای تاریخ انقلاب است. افرادی که به خارج از کشور می روند، مورد پذیرش قرار می گیرند که موضوع، گواهی بر کیفیت زیاد این حوزه است.
وزیر بهداشت با اعلان اینکه دوران دفاع مقدس به عنوان یک نگین درخشان در زمینه سلامت به حساب می آید، عنوان کرد: پزشکان و دانشجویان علوم پزشکی آن رزوها، از بیمارستان های صحرایی تا خط مقدم در جبهه های جنگ حضور موثر داشتند که این مساله در تاریخ نوشته شده است.
وی افزود: ما با تهاجم شیمیایی دشمن روبرو شدیم. مسائلی که در کلاس های درس آموزش داده نمی گردد. هیچ کس از دانشجویان نمی دانست که گاز خردل و گاز اعصاب چیست. مواجهه با چنین وقایعی سبب شده که در زمینه درمان بیماران شیمیایی به یک مرجع تبدیل شویم.
وزیر بهداشت دولت سیزدهم با اعلان اینکه دانشجویان در دفاع مقدس حماسه آفریدند، اشاره کرد: ما باید حماسه آفرینی شهدایی مانند "شهید کلباسی" و "شهید رهنمون" را برای نسل جوان تبیین نماییم.
وی درباره ی افتخارات علمی کشور اظهار داشت: دکتر کاظمی اشتیانی در زمینه سلول های بنیادین برجسته بود و ما جزو کشور های پیشرو این عرصه هستیم. بااینکه کمبودهایی وجود دارد اما دانشگاه ها برای عرصه علمی کشور تلاش نموده اند. طی ۴۳ سال گذشته، همیشه تحت تحریم و تهدید بوده ایم اما یک قدم عقب ننشسته ایم.
دکتر عین الهی درباره ی گستره آموزش نظام علوم پزشکی ایران در سایر کشورها اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی تهران، شعبه سبطین را در کشور عراق و شهر مقدس کربلا افتتاح نمود. در نظر داریم که در دیگر کشورها نیز دانشگاه ایجاد نماییم. دیپلماسی علمی در کانون توجه قرار دارد.
وی افزود: دانشجویان، سرمایه آینده هستند. آنها، میراث دار کشوری هستند که با خون هزاران شهید آبیاری شده است. امید آینده ما به دانشجویان است. مهم ترین مسئله درباب دانشجویان، انجام کار علمی است. استادان وطیفه دارند که به روز باشند و دانشجویان می توانند اساتید را به سر ذوق بیاورند.

اهمیت نقش اساتید در تربیت دانشجویان
دکتر عین الهی درباره ی اهمیت نقش اساتید در تربیت دانشجویان اشاره کرد: اساتید، تربیت کننده دانشجویان هستند. اساتید باید انقلابی باشند. اگر آنها بر مسائل تبلیغاتی غرب و مهاجرت تاکید کنند، نتیجه کار آنها مشخص می شود. متاسفانه در روزهای تعطیلی دانشگاه ها، اطلاعات غلطی بوسیله فضای مجازی به دانشجویان داده شد که اگر کلاس ها دایر بود، اساتید می توانستند با نقش آفرینی خود مانع انتقال این اطلاعات غلط شوند. اساتید بسیار نقش دارند، این نقش می تواند اثرات منفی و مثبت داشته باشد.
وزیر بهداشت با اعلان اینکه آمادگی داریم دانشجویان را در زمینه پژوهشی بکار گیریم، توضیح داد: ۸۵۰ مرکز تحقیقاتی وجود دارد و حضور دانشجویان در این مراکز ضرورت دارد. پژوهش یک کار لازم است و دانشجویان پژوهشگر در جشنواره رازی برای اولین بار معرفی می گردند.
وی با اعلان اینکه اقدامات درباب دانشجویان نباید محدود به امور پژوهشی و آموزشی شود، اشاره کرد: مباحث فرهنگی یک ضرورت است و دانشجویان جهت زندگی خود باید برنامه داشته باشند. به عبارت دیگر، انها باید هم در کارهای علمی و هم در امور فرهنگی شرکت نمایند. من از مراسم اعتکاف دانشجویی بازدید کردم و از دیدن چهره های نورانی دانشجویان لذت بردم. ما نسبت به نسل جوان امیدوار هستیم.
وزیر بهداشت اظهار داشت: دانشجویان را فرزندان خود می دانیم، اگر دانشجویان در رابطه با یک مشکل خاص به مسئولان دانشگاه مراجعه کردندما مسئولان باید آن دانشجو را فرزند خود بدانیم و مشکلش را حل نماییم. ما به کسانی نیاز داریم که از همه وجوه به مشکلات رسیدگی کنند.

آموزش در میدان عمل مهم است
وی در تشریح ماهیت برنامه های فرهنگی اشاره کرد: راهیان نور موفق ترین طرح فرهنگی کشور است. حضور دانشجویان در میدان های جنگ سبب آشنایی آنها با دلاوری های جوانان آن روزها می شود. خوابگاه ها نیز نباید فقط یک محل اسکان باشد، بلکه برنامه های فرهنگی باید برای آن درنظر گرفته شود.
وزیر بهداشت با اعلان اینکه دانشجویان در سفرهای جهادی در میدان خدمت قرار می گیرند، اشاره کرد: حضور در میدان خدمت برای دانشجویان باید در کانون توجه قرار گیرد. اگر دانشجو با مردم بیگانه از مردم باشد، نمی تواند درد را درک کند. دانشگاه ها باید در مساعدت و یاری به مناطق سیل زده، زلزله زده و مسایل جهادی ورود کنند، چونکه دانشجویان ساخته می شوند. برمبنای علم روز، عرصه خدمت می تواند عرصه آموزش باشد.

وی درباره ی مساله ادغام نظام آموزش پزشکی اظهار داشت: این عمل، اقدامی بسیار موثر بود. دانشجویان در محل خدمت می توانند آموزش ببینند. بطور مثال، مناطقی در تهران وجود دارد که می توانند محل درس دانشجویان باشند و در آنجا تربیت شوند. من بر این باور هستم، اموزش فراگیر، مهم ترین مسئله در امر آموزش است.
وزیر بهداست با اعلان اینکه از دانشگاهها انتظار داریم که مواجهه بیشتری با دانشجویان داشته باشند، اظهار داشت: دانشگاه ها باید دانشجویان را در تصمیم سازی و تصمیم گیری مشارکت دهند و از ظرفیت دانشجویان و آینده داران ایران بهره ببرند. اطلاع از بازخوردها برای روسای دانشگاه ها مهمست و باید می توانند از فارغ التحصیلان و دانشجویان نظرسنجی کنند.

به بودجه بیشتری نیاز داریم
دکتر عین الهی اشاره کرد: ما باید به حوزه سخت افزاری و نرم افزاری در زمینه دانشگاه و دانشجو دقت نماییم. اوایل شروع به کار دولت سیزدهم، من به همراه دکتر حسین قناعتی (رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران) از کوی دانشگاه علوم پزشکی تهران بازدید کردم که در آن زمان شرایط مساعدی نداشت. ما برای رفع نیازها به اعتبارات بیشتری نیاز داریم و از مسئولان می خواهم به این مساله توجه نمایند. خیرین محترم هم می توانند در زمینه درمانی و دانشگاه به ما کمک کنند.
وزیر بهداشت با اعلان اینکه در منطقه مدیترانه شرقی، قوی ترین کشور در زمینه سلامت هستیم و با فاصله زیادی با دیگر کشورها داریم، توضیح داد: در تمام شاخه ها به جز کنترل سیگارکشیدن پیشتاز هستیم. من از نمایندگان مجلس می خواهم که در مورد مالیات سیگار کوتاه نیایند. ۱۳ درصد مرگ و میرها در ایران مربوط به عوارض سیگار است. اگر مالیات سیگار لحاظ شود، سرانه مصرف آن کاهش پیدا می کند.





منبع:

1401/11/20
12:33:27
5.0 / 5
334
تگهای خبر: اطلاعات , پزشكی , پژوهش , پژوهشگر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
پرتو بلاگ Parto Blog