سم نیل بازیگر پارک ژوراسیک درگذشت
به گزارش پرتوبلاگ، سم نیل بازیگر «پارک ژوراسیک» در ۷۸ سالگی از دنیا رفت.
ساعتی پیش اعلام گردید سم نیل بازیگر نیوزیلندی که برای بازی در مجموعه فیلمهای «پارک ژوراسیک»، «پیکی بلایندرز» و فیلمهای مستقل شناخته می شود، در استرالیا از دنیا رفت. وی که نامزدی چندین جایزه گلدن گلوب و امی را در کارنامه داشت، ۷۸ ساله بود.
در پستی که در صفحه نیل در رسانه های اجتماعی انتشار یافت، آمده است: «با کمال تاسف، بازماندگان سم نیل خبر درگذشت او را در روز دوشنبه ۱۳ جولای در سیدنی استرالیا به اشتراک می گذارند.»
در این پست از این فقدان بعنوان ناگهانی و غیرمنتظره یاد شده و تأکید شده که وی از سرطان رهایی یافته بود.
سم نیل که سال ۲۰۲۲ مفتخر به دریافت نشان شوالیه نیوزیلند شده بود، سال ۱۹۴۷ در ایرلند شمالی متولد شد. او و خانواده اش در سال ۱۹۵۴ به زادگاه پدرش در جنوب اقیانوس آرام بازگشتند.
نیل که بازیگری اش با فیلم «سگ های خوابیده» راجر دونالدسون در سال ۱۹۷۷ شروع شده بود، در اواخر همان دهه برای به دست آوردن موقعیت های بزرگتر راهی استرالیا شد و سال ۱۹۷۹ با بازی در فیلم خیلی موفق «حرفه درخشان من» به کارگردانی گیلیان آرمسترانگ و بازی جودی دیویس، به جشنواره کن راه پیدا کرد و مورد توجه بین المللی قرار گرفت.
با انتشار خبر درگذشت وی، آنتونی آلبانیزی نخست وزیر استرالیا، نیل را برای ایفای نقش «در خیلی از داستان های محبوب استرالیایی و کسب جایگاه ویژه در قلب استرالیایی ها» ستود.
وی بعد از نبردی طولانی با سرطان خون، در جشنواره کن امسال با فیلم «آیا تاکنون این را به تو گفته ام؟» حضور داشت و فاش کرد که از این بیماری رهایی یافته است.
نیل در طول ۴۵ سال حضور بر پرده بزرگ یا کوچک با نقش های قهرمان یا شرور در فیلم هایی مانند «آرامش مطلق» (۱۹۸۹) با بازی نیکول کیدمن، «شکار اکتبر سرخ» (۱۹۹۰)، «پیانو» (۱۹۹۳) برنده نخل طلا به کارگردانی جین کمپیون و بعنوان بازیگر نقش اودین در فیلم «ثور: عشق و رعد» (۲۰۲۲) درخشید. بازی وی در فصل اول سریال «پیکی بلایندرز» در نقش سرگرد بی رحم چستر کمپبل هم فراموش ناشدنی است.
نیل در دهه ۱۹۸۰ برای بازی در نقش جیمز باند تست داد، اما در نهایت این نقش به تیموتی دالتون رسید؛ در عین حال با بازی در فیلم «گودزیلا در مقابل کونگ: سوپرنوا» و بعد در نقش دیرینه شناس دکتر آلن گرانت در «پارک ژوراسیک»، او به بازیگری شناخته شده بدل شد.
وی نخستین حضورش در نقش گرانت در «پارک ژوراسیک» اسپیلبرگ را سال ۱۹۹۳ تجربه نمود. این فیلم اقتباسی است از رمان مایکل کرایتون که سال ۱۹۹۰ انتشار یافته بود که ایشان سپس در «پارک ژوراسیک ۳» در سال ۲۰۰۱ و «سلطه دنیای ژوراسیک» سال ۲۰۲۲ هم بازی داشت.
این بازیگر که ۲ بار ازدواج کرده ۴ فرزند و ۸ نوه از خود به یادگار گذاشته است.
منبع: مهر
منبع: پرتوبلاگ
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب