پرتو بلاگ
در پژوهشگاه رویان صورت گرفت؛

درمان تومورهای بدخیم با سلولهای ایمنی خویشاوند بیمار

درمان تومورهای بدخیم با سلولهای ایمنی خویشاوند بیمار

پرتوبلاگ: پژوهشگران پژوهشگاه رویان موفق شدند تحقیقات در زمینه جلوگیری از رشد تومور مغزی با سلول های بنیادی را به نتیجه برسانند و الان آماده ورود به فاز 2 کارآزمایی بالینی هستند.



دکتر مرضیه ابراهیمی مجری طرح «درمان تومورهای مغزی با سلول های ایمنی» در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: یکی از پروژه هایی که در پژوهشگاه رویان در گروه سلول های بنیادی سرطان پژوهشگاه رویان انجام شد تحقیقات در زمینه درمان تومورهای مغزی بود.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان اضافه کرد: هدف از این مطالعات این بود که بتوانیم تومورهای مغزی را با بهره گیری از سلول های ایمنی فعال شده پس از عمل جراحی هدف قرار دهیم.
ابراهیمی افزود: تومورهای مغزی «گلیوبلاستوما» بسیار بدخیم هستند که با جراحی، پرتودرمانی و شیمی درمانی، بیمار، بهبودی کامل نمی یابند و متأسفانه بیماران مبتلا، از طول عمر پایینی برخوردار می باشند.
به گفته مسئول گروه پژوهشی سلول های بنیادی سرطان پژوهشگاه رویان، سیستم ایمنی در همه افراد مسئول مبارزه با انواع سلول های توموری است، چنانچه بهر دلیلی این سیستم کارایی خودرا از دست بدهد، امکان بروز سرطان در افراد زیاد خواهد شد.
ابراهیمی با اعلان اینکه ما در صدد بر آمدیم تا از قانون طبیعت برای درمان تومور مغزی استفاده نمائیم، اظهار داشت: به این منظور سلول های ایمنی را از خویشاوند بیمار جدا کرده و آنرا در آزمایشگاه تقویت کرده و سپس در چندین نوبت این سلول ها را به ناحیه توموری بعد از جراحی تزریق کردیم.
وی اضافه کرد: چون پس از جراحی تومورها رشد می کنند بدین جهت هدف قرار دادن این سلول های سرطانی با سلول های ایمنی (نیک سل ها) می تواند رشد آنها را متوقف نماید.
هدف قرار دادن تومور مغزی با سلول ایمنی
این محقق با اعلان اینکه مطالعات حیوانی این پروژه به خوبی نشان داد که تومور هدف قرار گرفته و از بین می رود و نتایج خوب بوده است، اظهار داشت: نتیجه مطالعات انسانی نشان داد تزریق سلول برای بیمار بدون عارضه بوده و ایمن است؛ همین طور مطمئناً سلول درمانی در بقای بیمار تأثیرگذار است. دارودرمانی بر سایر اعضای بدن تأثیرات منفی می گذارد، در صورتیکه عارضه ای از تزریق نیک سل ها در کارآزمایی دیده نشد.
به گفته ابراهیمی فاز اول مطالعات انسانی این نوع درمان سلولی به انتها رسیده است و پروژه آمادگی ورود به فاز دوم مطالعات بالینی را در انسان دارد تا بتوان اثربخشی دارو را نیز بررسی کرد.
وی اشاره کرد: بمنظور انجام فاز دوم و سوم، نیازمند ستاندن مجوزهای لازم از کمیته اخلاق وزارت بهداشت و نیز سرمایه گذاری کلان بخش خصوصی در این عرصه هستیم.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان افزود: اگر فاز دوم با موفقیت صورت گیرد و سازمان های مجوز دهنده نتایج را بپذیرند سلول درمانی برای بیماران با بدخیم ترین نوع سرطان شروع می شود.
ابراهیمی با اعلان اینکه جنگیدن با این بیماری در تمام دنیا و در تمام سنین دشوار است، اظهار داشت: با این پروژه متوجه شدیم که با بهره گیری از سلول های ایمنی، سلول های بدخیم باقی مانده در بدن بیمار را می توان از بین برد و جلوی رشد آنها را گرفت. با این وجود باید مطالعه در فاز دوم و بر روی تعداد بیشتری از بیماران مورد بررسی دقیق تر قرار گیرد.
تحقیقات درمان تومور با سلول های ایمنی در کشورهای دیگر
ابراهیمی با اعلان اینکه تا حالا چنین تحقیقاتی در کشورهای خلیج فارس و خاورمیانه انجام نگرفته اظهار داشت: تحقیقات مشابه در کشورهای آمریکا، ژاپن و آلمان نیز در حال انجام می باشد.
وی با تاکید بر این که درمان های مبتنی بر سلول معمولاً بسیار پر هزینه است و علاوه بر اجرای دقیق و علمی، نیازمند حمایت های کلان مالی برای رسیدن به یک نتیجه مطلوب هستند، اعلام نمود که در صورت عدم حمایت مالی قادر به بی مارگیری نیستیم و متأسفانه ممکنست که حتی مطالعه ادامه نیابد.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه رویان اظهار داشت: ورود خیرین حوزه سلامت و یا مشارکت بخش خصوصی برای رسیدن به درمان های منحصر به فرد در حوزه سرطان ضروری می باشد.
وی افزود: به عبارت بهتر باتوجه به افزایش بیماریهای سرطان در کل دنیا همه کشورها در حال سرمایه گذاری های کلان برای درمان این بیماری هستند. از آنجائیکه سلول درمانی همچون روش های نوین و با تکنولوژی بالا شمرده می شود، کمتر کشوری حاضر به انتقال تکنولوژی آنست چونکه منبع درآمدزایی بالایی برای آن کشور شمرده می شود.
محقق پژوهشگاه رویان افزود: به طور قطع دستیابی به درمان های مؤثر سلولی به افزایش سلامت مردم یک کشور بلکه به توریسم درمانی کمک می نماید. بدین سان سرمایه گذاران می توانند با امید بیشتری به بازگشت سرمایه خود در این عرصه امیدوار باشند.
ابراهیمی اضافه کرد: در فاز دوم و سوم ۲۰-۵۰ بیمار برای اثبات نتیجه تحقیقات وارد می شوند. اگر امسال این کارآزمایی شروع شود می توانیم تا آخر سال ۱۴۰۱ نتیجه را مشخص نماییم.


منبع:

1400/02/28
23:43:24
5.0 / 5
651
تگهای خبر: پروژه , پژوهش , تحقیقات , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
پرتو بلاگ Parto Blog