پرتو بلاگ
مدیر كل دفتر برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم خبر داد

پایش رشته های کم طرفدار

پایش رشته های کم طرفدار

به گزارش پرتوبلاگ مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم، از بررسی درخواست برخی موسسات آموزش عالی در خصوص احیای دوره های کارشناسی ارشد آموزش محور در دانشگاه ها آگاهی داد و اظهار داشت: این مساله در مراجع تخصصی وزارت علوم بررسی گردید و بر استمرار مقررات موجود تصریح شده در بخشنامه های تحصیلی نیز تاکید شد.


دکتر محمد رضا آهنچیان در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب، خاطر نشان کرد: داوطلبان ورود به دوره کارشناسی ارشد با آگاهی کافی درباره آموزشی-پژوهشی بودن تمامی رشته-گرایش های تحصیلی دوره کارشناسی ارشد در همه زیرنظام های آموزش عالی و با علم به این ویژگی، در آزمون ورودی شرکت و در صورت پذیرش در دانشگاه ثبت نام کنند.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم اشاره کرد: بدیهی است چنانچه در طول تحصیل مشکلی خارج از اراده دانشجو برای اتمام تحصیل وی در دوره کارشناسی ارشد پیش آید، می تواند درخواست «بررسی بصورت موردی»، برای رفع اشکال در قالب ضوابط را به کمیسیون موارد خاص دانشگاه خود عرضه نماید.
آهنچیان همین طور اشاره کرد: هیچ دانشگاه و مؤسسه آموزش عالی در سراسر کشور نمی­ تواند خارج از چارچوب قوانین و مقررات آموزشی مصوب شورای عالی برنامه ریزی آموزشی و شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی، اقدام نماید. در این خصوص نیز پذیرش داوطلبان، در دوره کارشناسی ارشد آموزشی و پژوهشی و تبدیل آن بعد از پذیرش و ثبت نام به دوره کارشناسی ارشد آموزش محور، خلاف مقررات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و مسئولیت نتایج آن در همه ابعاد بر عهده دانشگاه مربوطه است.

پایش رشته های کم طرفدار
وی از برنامه وزارت علوم برای پایش رشته های کم طرفدار در دانشگاه ها آگاهی داد و اظهار داشت: برنامه های درسی که رشته های دایر آنها در دوره کارشناسی دانشگاه های کشور برای سه سال متوالی زیر حدنصاب ۱۰ دانشجو ثبت نامی داشته باشند، منسوخ تلقی خواهند شد. این قاعده برمبنای این منطق گذاشته شده است که تقاضامحوری، دلیل اصلی تأسیس و فعال بودن یک برنامه است، که اگر برای آن، متقاضی وجود نداشته باشد، ضرورتی به پرداخت هزینه دولت برای حفظ آن رشته احساس نمی گردد.

آخرین وضعیت راه اندازی رشته "امر به معروف و نهی از منکر"
دکتر آهنچیان درباب آخرین وضعیت راه اندازی رشته "امر به معروف و نهی از منکر" در دانشگاه ها نیز اظهار داشت: تمامی سازمان ها، دستگاه­ها، و نهادها می توانند درخواست راه اندازی رشته هایی که مدنظر کشور است را به دفتر برنامه ریزی آموزش عالی ارسال نمایند و متولیان در رابطه با این رشته نیز مستثنی از این قاعده نبودند و درخواست آنها به دفتر برنامه ریزی ارسال شده است.
وی افزود: این درخواست ها در کارگروه های تخصصی برنامه ­ریزی و گسترش آموزش عالی مورد بررسی قرار می گیرد، طرح توجیهی آن در کمیسیون برنامه ریزی آموزش عالی بررسی، در صورت تصویب، برنامه آن تدوین و سرانجام با تصویب شورای گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی بر روی سامانه آموزش عالی بارگذاری می شود. در این صورت دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی می توانند ذیل آن برنامه به پذیرش دانشجو بپردازند.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی آموزشی وزارت علوم در پاسخ به برخی حواشی در حوزه حذف برخی رشته های زبان های خارجی در دانشگاه ها اشاره کرد: این خبر حقیقت ندارد و هیچ محدودیتی درباب حفظ و یا توسعه برنامه های در رابطه با زبان­های خارجی اعمال نشده است.





منبع:

1400/08/23
22:57:37
5.0 / 5
547
تگهای خبر: پژوهش , تحقیقات , دانشگاه , سازمان
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
ساخت بلاگ

پرتو بلاگ Parto Blog