پرتو بلاگ
توسط یك شركت دانش بنیان محقق شد؛

بررسی تاثیر استفاده از فناوری نانوحباب در مرغداری ها

بررسی تاثیر استفاده از فناوری نانوحباب در مرغداری ها

پرتوبلاگ: یک شرکت دانش بنیان با موسسه تحقیقات دامی کشور در امتداد بررسی تاثیر استفاده از فناوری نانوحباب در مرغداری ها همکاری کرد.


به گزارش پرتوبلاگ به نقل از ستاد توسعه فناوری نانو، استفاده از فناوری نانوحباب در صنعت دام و طیور یکی از تازه ترین کاربردهای نانوحباب ها است که قبل از این تعداد انگشت شماری از شرکت های پیشرو در کشورهای ژاپن، آمریکا وهند آنرا مطرح کرده اند. افزایش سطح اکسیژن محلول در آب مورد استفاده در مرغداری ها طبق ادعای این شرکت ها، موجب کاهش محسوس پاتوژن ها، مواد معدنی و گازهای مضر درون آب می شود و از سویی دیگر با افزایش سطح متابولیزم جوجه، منجر به بهبود پارامترهای خونی نظیر تری گلیسیرید، کلسترول کل و لیپو پروتئین کلسترول می شود. هم چنین با غنی سازی آب از اکسیژن مازاد بصورت نانوحباب، تولید انواع گلوبولین های دفاعی نظیر IGG و IGM بطور قابل توجه در بدن جوجه بیشتر می شود. ما حصل این کار، در اقتصاد مرغداران، در ضریب تبدیل غذایی، درصد تلفات جوجه، میزان گاز آمونیاک موجود در محیط مرغداری و درصد اسید اورئیک در فضولات طیور نمایان می شود. در همین راستا یک شرکت دانش بنیان به عنوان به عنوان یکی از شرکت های پیشرو در توسعه فناوری نانوحباب در ایران، این مساله را بصورت علمی با همکاری موسسه تحقیقات دامی کشور مورد ارزیابی قرار داده است. پژوهش انجام شده بر روی ۷۸۰ عدد جوجه ۷ روزه از نژاد آرین انجام شده است. این پژوهش با ۱۳ بار تکرار، در هر مرتبه ۶۰ عدد جوجه را با آب معمولی و آب غنی شده از نانوحباب اکسیژن مورد ارزیابی قرار داده است. نتایج بدست آمده برای جوجه گوشتی ۳۵ و ۴۲ روزه، افزایش درصد ماندگاری یا به بیان دیگر کاهش تلفات را به ترتیب به میزان ۴٫۳ و ۵.۶ درصد نشان میدهد. این میزان برای ضریب تبدیل جوجه ۳۵ و ۴۵ روزه ۴٫۳ درصد و ۶.۱ درصد بوده است. تاثیر اعداد ذکر شده برای یک واحد مرغداری متوسط به قدری محسوس است که به کارگیری دستگاه نانوحباب ساز را توجیه می کند. با در نظر گرفتن فقط کاهش تلفات حدود ۵ درصدی در یک واحد مرغداری ۳۰ هزار جوجه ای، ۳ تن و ۷۵۰ کیلوگرم گوشت بیشتر در یک دوره بدست خواهد آمد. با در نظر گرفتن ۳۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم گوشت مرغ، تنها در یک دوره ۱۱۲ میلیون و پانصد هزار تومان از این طریق برای مرغدار ارزش افزوده حاصل خواهد شد.


منبع:

1401/08/08
13:10:40
5.0 / 5
423
تگهای خبر: اقتصاد , پژوهش , تحقیقات , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
پرتو بلاگ Parto Blog