پرتو بلاگ

عصب مصنوعی به اندازه سلول های مغز برق مصرف می کند

عصب مصنوعی به اندازه سلول های مغز برق مصرف می کند

پرتوبلاگ: یک نورون که در لابراتوار تولید شده تقریباً مشابه نسخه ای در بدن انسان کار می کند.



به گزارش پرتوبلاگ به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، گروهی از مهندسان دانشگاه ماساچوست آمهرست از ابداع یک نورون با قابلیت های الکتریکی اطلاع داده اند که خصوصیت نورون های زیستی را از نزدیک تقلید می کند. این مطالعه برپایه پژوهش پیشین آنها با استفاده از نانوسیم های سنتزشده از باکتری های تولیدکننده برق انجام شده است.
چنین اکتشافی زمینه را برای ساخت کامپیوتر های بسیار کارآمد برپایه اصول زیست شناختی فراهم می آورد. چنین سیستم هایی احتمالاً در آینده بطور مستقیم به سلول های زنده متصل شوند. شوای فی دانش آموخته این دانشگاه و مولف ارشد پژوهش می گوید: مغز انسان مقدار زیادی داده را پردازش می کند. اما مصرف برق آن در مقایسه با مقدار برقی که برای فعالسازی مدلهای زبانی بزرگ مانند چت جی پی تی به کار می رود، بسیار بسیار اندک است.
مغز انسان فقط با حدود ۲۰ وات برق کار می کند، حال آنکه یک مدل زبانی بزرگ هوش مصنوعی بیشتر از یک مگاوات برق برای انجام فعالیتی مشابه نیاز دارد. مغز انسان از میلیاردها نورون یا سلول های خاصی که پالس هایی را با کار آمدی بالا شلیک و منتقل می کنند، تولید شده است. جون یائو استادیار دانشگاه و مولف این مطالعه می گوید: نسخه های قبلی نورون های مصنوعی از ۱۰ بار ولتاژ و ۱۰۰ بار قدرت بیشتر از آن چیزی که ابداع کردیم، استفاده می کردند.
به همین دلیل آنها ناکار آمد هستند و نمی توانند بطور مستقیم با نورون های زنده تقابل کنند اما پیشرفت پژوهشگران این فرآیند را عوض کرد. یائو در اینباره می گوید: سیستم ما فقط ۰.۱ ولت برق استفاده می نماید که تقریباً معادل برق مصرفی نورون های بدن انسان است.
نورون های مصنوعی با این طراحی با ولتاژ کم نه تنها توانستند در سیستم های رایانشی یکپارچه شوند بلکه در دستگاههای پزشکی با قابلیت برقراری ارتباط با سلول های زیستی به کار رفتند.
به طور خلاصه اما مصرف برق آن در مقایسه با مقدار برقی که برای فعالسازی مدل های زبانی بزرگ مانند چت جی پی تی به کار می رود، بسیار بسیار اندک است. مغز انسان فقط با حدود ۲۰ وات برق کار می کند، حال آن که یک مدل زبانی بزرگ هوش مصنوعی بیشتر از یک مگاوات برق برای انجام فعالیتی مشابه نیاز دارد.
1404/07/11
15:39:29
5.0 / 5
7
تگهای خبر: پزشكی , پژوهش , پژوهشگر , دانشگاه
این مطلب پرتوبلاگ را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
ساخت بلاگ

پرتو بلاگ Parto Blog